Flytt på riktigt

20140825-182849-66529288.jpg

20140825-182848-66528274.jpg

20140825-182927-66567958.jpg

20140825-182952-66592920.jpg

20140825-183033-66633904.jpg

20140825-183034-66634826.jpg

 

Så flyttar vi, på riktigt.

Hela veckan har det varit duktiga killar från flyttfirman som packat alla våra möbler och saker, på torsdagen kom flyttbilarna och det började lastas in. Då kände man liksom att nu är det på riktigt. När bilarna var fulla, drog de iväg , mot Luxemburg. Jag gick runt i vårt tomma hus och kände nästan inte igen mig, vad annorlunda allt blir när alla möbler och personliga saker är borta. Min älskade Chilli, ( min katt ) ville inte inte ens komma in , han förstod att nåt var på gång, något han inte gillade så han var mest ute. Han ska stanna kvar, hos de som hyr vårt hus. Vi hyrde alltså ut huset med katt 🙂

Det blir bäst för honom tror jag, att få vara i sina hemtrakter , där han är trygg. I Luxemburg bor vi mitt i stan och där vet jag inte om han hade gillat sig så mycket, även om vi har trädgård. Och så hatar han att åka bil. Hur hade man gjort, sövt honom i 16 timmar. NOT.

Så Älvängen får njuta av denna underbara Main Coon och jag får sakna honom .

IMG_7001

Kl 8 på lördagsmorgon den 2/8 åkte vi, mot Luxemburg. En känsla att nu var vi på väg, mot något nytt, spännande och äventyrligt. Det kändes bra.

Vi körde Helsingborg- Helsingör mest för att det skulle bli många timmar i bil och det kan vara skönt att sträcka på benen emellanåt.Hade tur för vi var sista bilen på och sen kastade färjan loss.  Fortsatte ner till Rödby-Puttgarten. När vi kom till Rödby sa de att vi kommer med färjan nu, den går om 25 minuter. Härligt, vilket flyt,tänkte jag detta går ju som en dans.   I 1.5 tim satt vi och väntade, på vad hade vi ingen aning om men till slut fick vi komma ombord. Den tar ca 50 minuter så man hinner äta och gå på toa, handla lite i taxfree och sen var vi i Puttgarten. Kön som jag såg gå åt motsatta håll, alltså tillbaka till Danmark var ingen härlig syn, jag lovar säkert en kö på flera timmar…..alla europeer startade sin semester och alla tyskar vill ju till Sverige och se våra älgar.

Tur att vi skulle åt andra hållet. Vi tog A1  mot Hamburg, Autobahn,  så det går undan, men jag måste säga att det är tuff disciplin och alla har koll på att ligga i rätt fil och lämna plats. Det flyter på väldigt bra. Söder om Hamburg var det en stor olycka , så de spärrade av Autobahn, båda riktningarna, vilket gjorde att vi fick köra in på massa småvägar och hitta runt till andra vägar , tur att man har gps .

Ja trots att det var en lång resa, tog 16 timmar pga av färjeväntan och olycka så gick det ändå väldigt bra. Vi var framme i Luxemburg sent på Lördag kväll, checkade in på Parc Belair, ett litet ljuvligt favorithotell inte så långt från vårt hus, tog ett glas vin och sen stupade vi i säng.

Söndag morgon, frukost och sen drog vi till huset. Min man och son hade ju aldrig sett det i verkligheten , så det blev ju extra spännande för dem. Skulle de gilla det ? Skulle det kännas bra. Och det gjorde det !!!

Vi satt i ett tomt hus och började planera var alla möbler och så skulle stå. Vem som skulle ha vilket rum , var skulle mitt arbetsrum vara . Allt ser ju så annorlunda ut när det är tomt.

Huset är ett Townhouse- ett statshus- som ett radhus ungefär, med stor terass på baksidan och en stor gräsmatta, vilket är väldigt ovanligt här i Luxemburg så vi hade tur.

Men det menas också att allt är på höjden, 3 våningar upp + 1 våning ner, mycket trappor med andra ord att springa i, Här glömmer man inte gärna sin mobil längst upp flera gånger om dagen 😉

På måndagen  kom flyttbilarna och nu ett gäng nya flyttkillar , från en lokal firma, som då pratade franska , belgiska och ytterst lite engelska. Jag stod med 10 listor med nummer på, där varje nummer  förklarade vad det var för var sak eller möbel eller låda och  så snabbt som möjligt skulle jag säga till killarna var just den saken skulle stå , spännande upplevelse, speciellt när man då inte alltid pratar samma språk. Men det gick bra, på 3,5 timme hade de burit in allt, emballerat av så gott som allt, skruvat ihop 3 olika sängar samt några bord och ställt det mesta där det skulle stå.

Efter att de gått fortsatte vi att packa upp lådor, in i skåp, fixa. Så på kvällen hade vi klart altanen, satt och njöt med lite champagne och liksom firade .

PÅ Tisdagen hade vi möte i Town Hall, där skrev vi in oss i Luxemburg så nu har vi residence här, fick ett litet idkort att alltid ha i plånboken , det tog 20 min, vidare till banken, öppnade konton, det tog 35 min.

PÅ eftermiddagen kom flyttkillarna och hämtade resten av de tomma flyttkartongerna.

PÅ två dagar hade vi ett gott beboligt hem, men när jag skulle hänga in mina kläder , hade köpt med mig lite fräcka klädstänger som jag ville använda, så gick inte det så bra. Hälften fick plats och då svajade stängerna åt alla håll.

Ikea nästa, 15 min med bil och då är man i Belgien. Köpte stora garderober , som de körde hem samma kväll, monterade och nu äntligen kunde jag hänga in allt och göra fint.

Med ett kontantkort från Comviq kom man inte så långt i Luxemburg så snabbt på tisdagen fick vi åka till POST- typ Telia i Sverige, Kasper fick ett nytt abonnemang, men jag ville vänta lite, tror ju att det kommer en ny iphone 6 snart, så jag tog ett tillfälligt abonnemang. Äntligen kunde vi i alla fall vara på WIFI- nå ut till världen lite grann.

Internet fick vi 1 vecka senare och det var himmelskt,

Tyvärr har jag haft lite strul med min blogg och därför inte kunna skriva alls förrän nu, men nu kommer jag att hålla dig uppdaterad så gott som varje dag, visa vad som händer här, hur mina dagar i Luxemburg flyter på ,

Så vi ses !

20140825-181356-65636579.jpg

 

 

Kommentera